December 30, 2020
3 vázlat, 2 hiba és egy rossz döntés.
Nincs ennél károsabb mondat a designban: "Küldök három verziót hogy kiválaszd melyik tetszik". Miért?

Elmész az orvoshoz mert mondjuk fáj a gyomrod. Ő alaposan megvizsgál, az asztala fölé görnyed, irogat valamit, majd visszajön három gyógyszerrel hogy válassz egyet ami szimpatikus és dobd be napi háromszor. Mennyire éreznéd magad biztonságban?

És mégis, ez egy bevett folyamat designerek és ügyfeleik körében. Na persze a legtöbb estben az eredmény nem halálos csak erősen középszerű.

A designernek igenis kötelessége tudnia mi lenne a legjobb megoldás az ügyfele számára. Csak ezt nagyon nehéz kommunikálni és kikutatni az ügyfél fejéből, így egyszerűbb eltolni a felelősséget és 3 vázlatot készíteni. Plusz, ettől az ügyfél is úgy érzi hogy rendesen megdolgozik a designer a béréért. Ám ez mind hamis idill.

Valójában ilyenkor ez történik:

A három vázlatból egy lesz az amit a desinger szeretettel és törődéssel készít, kettőt pedig a kényszer szül, ergo hibásak. Majd az ügyfelet bele helyezzük ebbe az orosz rulettbe, hogy válasszon. Itt aztán még az is előállhat, hogy a felek pont a legrosszabb döntéssel fognak elsétálni az asztaltól, végtelen boldogsággal. Ouch!

Had javasoljak ehelyett egy másik megközelítést.

Inkább készítsünk egy vázlatot, majd vitassuk meg. Ha semmi sem tetszik, új vázlat. Ha mégis, akárcsak 1% van benne ami szimpatikus, azt vigyük tovább és építsünk arra az újabb részleteket, amíg el nem érjük a 100%-ot!

Ne kockázzunk!

--------
Tetszenek a mindennapi brand morzsák? 🧐
Iratkozz fel a hírlevelemre alább! 🤓 ⬇️

Heti egy hírlevélben összegezhetem számodra, miről volt szó a napokban.